Föreningen Framtidsbygder arbetar med lokal utveckling genom leadermetoden. Vår styrelse består av ledamöter som representerar både föreningsliv, näringsliv och kommuner. Våra mål finns i den lokala utvecklingsstrategin som faller inom ramen för landsbygdsprogrammet (Jordbruksverket), med finansiering från EU, svenska staten och våra kommuner.

Vi stöttar goda idéer som utvecklar våra bygder och engagerar många lokala aktörer. Leadermetoden handlar om att bygga på de goda idéer som finns och utgå från lokala förutsättningar. Vårt leaderområde omfattar åtta kommuner: Bengtsfors, Dals Ed, Färgelanda, Munkedal, Mellerud, Åmål, Årjäng och delar av Vänersborg. Vi arbetar utifrån tanken om ett mobilt utvecklingskontor där vi första hand besöker potentiella projektägare där de har sin verksamhet. Våra styrelseledamöter finns spridda över hela området. Föreningen har en anställd verksamhetsledare och en projektutvecklare och i varierande grad anställda projektledare.

Arbetsuppgifter

Vi söker en ny medarbetare till Framtidsbygder. Ett varierande arbete där du har möjlighet att utvecklas och växa med dina uppgifter. Arbetsuppgifterna består av handläggning av projektansökningar, ge stöd till projektägare från idé till slutrapportering men även andra uppgifter som administration och arkivering. Du kommer företrädelsevis att arbeta på distans och mobilt med regelbundna planeringsmöten mm.

Kvalifikationer och profil

Vi söker dig som har ett intresse och engagemang i landsbygden och dess utveckling. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift och kan arbeta självständigt och målstyrt men samtidigt som en viktig del i ett team. Du är positiv, pålitlig och strukturerad samt lösningsorienterad och företagsam som person.

Du skall ha dokumenterad erfarenhet av projektarbete och projektredovisning. Särskilt meriterande är erfarenhet från arbete med EU-finansierade projekt inom landsbygdsprogrammet och leader. Vi värdesätter vidare om du har kunskap och kännedom om vårt geografiska område.

Vi förutsätter att du har god datavana inom främst office-paketet.
Du har körkort och tillgång till egen bil.

Formell utbildning på högskolenivå är meriterande. Motivera gärna i din ansökan hur din formella kompetens kan stärka vår organisation. Det gäller också för tidigare arbetslivserfarenheter – beskriv relevansen för tjänsten.

Tjänst

Tjänsten omfattar ca 50% av heltid men kan komma att utökas beroende på kompetens och vilja att utvecklas. Tjänsten är i första steget en 6 månaders provanställning. Start efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 12 mars 2023

Maila din ansökan: CV som redovisar formell utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet, och ett personligt brev där du berättar lite om dig själv, sätter ord på din motivation för uppgiften och annat som kan vara relevant för tjänsten. Vi ser fram emot din ansökan, sänd den per e-post till följande adress:
par@framtidsbygder.se

Intervjuer sker löpande, tillsättande av tjänsten kan komma att ske före ansökningsperiodens utgång

Här på vår hemsida hittar du vår lokala strategi och annan relevant information:
www.framtidsbygder.se

För frågor och mer information:

Pär Näslund, projektutvecklare, 0739-701191
Per Jonsson, ordförande, 0766-111234

Framtidsbygder Dalsland Årjäng Munkedal ideell förening
www.framtidsbygder.se
Org nr 802497-7954